Behandlingar

Hudiksvalls Kiropraktorklinik är specialiserad på att behandla besvär eller skador som orsakas av störningar i leder, muskler och nervsystem. Besvär som jag behandlar är molande ryggvärk, ryggskott, ischias, nacksmärta, whiplashskada, huvudvärk, smärta och stelhet kring axlar och skuldror, diskproblem, domningar/stickningar och smärta i armar, ben och höft.

Behandlingsformen kiropraktik omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering/träning och förebyggande av besvär i rörelseapparaten. Läs mer på kiropraktisk justering!

Om det behövs ytterligare utredning eller annan behandling än den jag kan utföra, skickar jag dig vidare till exempelvis din läkare på vårdcentralen eller en fysioterapeut.

Likt övriga vårdprofessioner för jag journal och har tystnadsplikt.

Läs mer om:


Undersökning och diagnos
Vid ditt första besök hos oss frågar jag om orsaken till ditt besök, om du har någon sjukdom och om du äter någon medicin. Därefter gör jag en grundlig undersökning för att hitta orsaken till dina besvär. Jag tittar på din hållning och rörlighet samt undersöker noggrant ryggrad och muskulatur. Vid behov utför jag även ortopediska och neurologiska tester.

Undersökningen ger möjlighet att ställa en diagnos på dina besvär vilket är avgörande för att kunna ge rätt vård. När diagnosen är ställd informerar jag om orsaken till dina besvär och vilka behandlingsalternativ som finns. Därefter kommer vi gemensamt överens om en behandlingsplan baserat på din diagnos och dina målsättningar.

När du kommer på återbesök gör vi alltid en ny undersökning för att se hur du reagerat på föregående behandling.