Om Willem ten Berg

Jag som äger och driver Hudiksvalls Kiropraktorklinik heter Willem ten Berg. Jag är legitimerad kiropraktor sedan 1992 och har min klinik på Mickelsvägen 4 i Hudiksvall.

Jag blev intresserad av kiropraktik efter att själv haft ont i ländryggen under flera år. Efter att ha blivit tipsad om en kiropraktor som skulle visa sig kunna hjälpa mig med mina besvär väldigt snabbt bestämde jag mig. Några år senare sökte jag till kiropraktorhögskolan och på den vägen är det. Det är snart trettio år sedan och jag har aldrig ångrat mitt yrkesval.

Meriter

Jag har haft förmånen att arbeta för Svenska Skidförbundet och det svenska alpina herr WC-laget mellan 2016 och 2019.

Grundutbildning

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan (5 år). Legitimerad enligt Socialstyrelsen.

Medlemskap

Medlem i KFS (Kiropraktiska Föreningen i Sverige) och har ansvarsförsäkring även genom KFS. 

 

Filosofi

Jag förespråkar ett helhetstänk när det gäller behandling av smärta och skador. Tänk dig att kroppen är ett pussel. Kiropraktik kan vara en del för att lindra akuta besvär och ge förebyggande behandling. För att få en fungerande kropp på lång sikt krävs dock att även de andra pusselbitarna är på plats – träning, rätt kost och återhämtning. Den viktigaste personen för att få en stark och hållbar kropp är alltså du själv. Jag ensam kan inte utföra mirakel men tillsammans kan vi åstadkomma stor skillnad.

Jag fortbildar mig kontinuerligt inom olika behandlingstekniker och deltar flera gånger per år på olika kiropraktiska seminarier i Sverige och internationellt. På så vis har jag byggt upp ett värdefullt kontaktnät med andra kiropraktorer och experter i både Europa och USA.